teisipäev, 29. november 2016

II veerand 7. klass: ajalugu ja kunst - 3D printimine - keskaegse linna pitser

Sellel korral olid kõik tööjuhendid ja abimaterjalid õpilastele kirjalikud, sest iga paar alustas tööga erineval ajal, kuna neil kulus hiie maalimiseks väga erinevalt aega. Iga õpilasega sai jagatud Google Drive`is esitlust, kus ta leidis tööjuhised, abistavad videoklipid ja arvutiõpetaja Aivi nõuanded Tinkercadi kasutamiseks.

Õpilased tutvusid esmalt töölehe abil Eesti keskaegsete linnade pitseritega. See oli paras mõistamisülesanne, kuid see oli õpilastele väljakutsuv ja kasutama pidi mitmeid erinevaid oskuseid ning teadmisi. Selle ülesande põhjal selgitati välja pitseri kujundamise põhitõed (kus ja kuidas asus tekst; mida kujutati; kus asus pilt; mis keelt kasutati jms).
Õpilased võtsid loosi ja nii sai iga paar ühe Eesti keskaegse linna, mille kohta ta pidi uurima vajadusel lisainfot ja kujundama tänapäevase pitseri sellele linnale kasutades Tinkercadi programmi.
Tööd saadeti õpetajale e-mailile ja seejärel juba liikusid need edasi arvutiklassi, et need 3D printeriga välja printida. Pitsereid katsetakse koos 2. klassiga näitusepäeval. Sellel päeval saavad ka 7. klassi õpilased lõplikult teada, kas nende pitseri tekst jääb paberile õiget pidi või hoopis peegelpildis. Samuti saadakse teada kas kõik kujutised saavad paberile kantud või mõni oli teistest siiski kõrgem ja jätab ainsana jälje.
Ülesanne võttis aega umbes 2x45 minutit, kuid mõnel rühmal kulus ka mitu tundi rohkem.
Töö lõpetas tagasisidelehe täitmine.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar