teisipäev, 29. november 2016

5. klassid II veerand: kunst ja kirjandus - “Vennad Lõvisüdamed”

5. klassid lugesid II veerandi alguses kirjanduses raamatut “Vennad Lõvisüdamed”. Sealt tuli õpetaja Kirsil idee, et kunstis võiks selle raamatuga seoses midagi kujutada. Raamat on fantaasiamuinasjutt ja seetõttu sai kohe selgeks, et võiks kujutada asju nii nagu need päriselt ei ole.
  1. kunstitunnis olid esitluse esimesel slaidil 3 märksõna - kubism, sürrealism ja naivism. Õpilased arvasid, mida need sõnad tähendavad ja mõlemas klassis oli õpilasi, kes mõtlesid kohe väga ruttu välja väga tõese kirjelduse antud kunstivooludele. Seejärel vaadeldi erinevaid maale ja õpilased pidid ütlema, kas tegu on kubismi, sürrealismi või naivismiga.
Kunstnikest olid käsitlemisel: Pablo Picasso, Rene Magritte, Salvadore Dali, Navitrolla, Ivan Genaralic, Josephine Wall.
Õpilased mängisid Pablo Picasso täringumängu, mille käigus nad said joonistada nagu Picasso. Mäng tekitas palju elevust ja naeru oli klassiruum täis.

Õpilased tutvusid akvarelli ja õlipastelli tehnikatega videote abil.

Õpilastel oli kunstiteose teostamisel valida 3 variandi vahel:
1) Kujuta 1 tegelase nägu raamatust “Vennad Lõvisüdamed” Picasso stiilis (kubism).
2) Kujuta Nangijaalat raamatust  “Vennad Lõvisüdamed”   Navitrolla või Dali või Josephine Wall´i stiilis (sürrealism või naivism).
3) Kujuta võimalikult detailselt enda valikul teksti raamatust “Vennad Lõvisüdamed”. (Kirjuta need laused oma tööle, mida kujutad.)
Vahendid: A3 paber, õlipastellid või akvarellid.
Aeg: 2x45 minutit (tegelikult kulus mõnel õpilasel 3x45 minutit)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar