teisipäev, 20. detsember 2016

6. klass II veerand: Vana-Egiptus

II veerandil oli 6. klassidel ajaloos teemaks Vana-Egiptus. Ajaloos uurisid õpilased Egiptust ja koostasid rühmatööna turismireisikavad. Lõplik esitlus reisidest toimus plakatite abil.
Kunstis oli õpilastel 4 nädalat aega iseseisvalt rühmades planeerida ja teostada enda valitud töid Vana-Egiptuse teemal.


  1. nädala kunstitunnis toimus rühmades ajurünnak: kirjutage 5 minuti jooksul nii palju märksõnu, kui te teate Vana-Egiptuse kohta. (Tublimad rühmad oskasid nimetada üle 20 märksõna!)
Järgnevalt tutvusid õpilased egiptuse poosidega seinamaalidel ja skulptuuris. Õpetaja luges ette pooside kirjelduse ja õpilased, kes hoidsid silmi kinni, üritasid võtta kirjeldatud poosi. Kui silmad avati, siis oli põnev võrrelda, kes on samas poosis ja kellel on vasak-parem segi läinud vms.
Tund jätkus kunstiteoste analüüsiga: õpilased vaatlesid, kuidas kujutati jumalaid ja lihtrahvast; milliseid töid tehti ja mida kujutati kunstiteostel jne.
Õpilased katsetasid erinevaid interaktiivseid keskkondi, mis teisendavad teksti  hieroglüüfidesse. Enda nime nägemine hieroglüüfides tekitas palju elevust.
Moodustusid 3liikmelised rühmad ja iga rühm uuris teemale vastavaid raamatuid. Samuti jagas õpetaja iga rühmaga Google Drive`i kausta, kus oli veel lisamaterjali.
Õpilased täitsid planeerimisega seotud töölehe: valiti 3 teemat, mida teostama hakatakse; valiti materjalid; pandi paika ajaraamistik ja vastutajad.


2.- 4. nädalal teostati valitud töid vastavalt rühma kokkulepetele.


Veerandi viimasel teisipäeval tutvustasid 6. klassi õpilased 1. klassidele näituse abil Vana-Egiptust. Üheskoos pandi kokku ka temaatilisi puslesid.
6.a klass aitas lisaks 1. klassil harjutada lugemist.


Esitluse päevale aitasid kaasa õpetajad Seoriin, Liina, Piret L ja Kristo. Suur tänu teile abi eest!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar